REISPROGRAMMA

De reis begint in Perth (West-Australie).

Langs de kust en het Pinnacles Nationale Park wordt Coral Bay bereikt. Hier ligt het minder bekende maar o zo mooie Ningaloo Reef. Een paradijs voor de onderwater-avonturiers en nog mooier dan het welbekende Great Barrier Reef.

Via Port Hedland en Broome, met een rustdag in de haven aan de Grote Oceaan, wordt naar de Kimberleys gereden. De route gaat onderlangs door een fraai landschap met vele gorges. Hier bezoeken we de Geiki Gorge en Bungle Bungles.

Met een overnachting in Kununurra rijden we via Katherine naar Cooinda midden in het Kakadu National Park. Ineens zitten we midden in een tropisch oerwoud.

Vanaf Darwin wordt de Stuart Highway gevolgd, dwars door het rode hart van Australië.

Midden in dit traject liggen Ayers Rock en de zeker zo uitdagende Olga’s. Uiteraard volgt hier een avontuurlijke overnachting met een kampvuur midden in de “Outback”.

Daarna volgt de route over de Oodnadatta track via Marla naar het heetste gebied van dit continent. In het Pink Roadhouse van Oodnadatta kunnen mens en auto verzorgd worden voor het laatste deel van dit traject naar het legendarische Coober Pedy. Het leven speelt zich hier vanwege de hoge temperaturen grotendeels onder de grond af. Daar zullen we ook overnachten, wat op zich al een unieke ervaring zal gaan worden.

Bij Augusta wordt het woestijngebied verlaten en komen we in het fraaie groene heuvellandschap van de zuidkust van Australië.

In Adelaide kan er een bezoek aan het “Kangaroo Island” worden gebracht.

Bij Warrnambool ligt de Great Ocean Road op de route. Een spectaculaire weg langs de oceaan met als bijzondere attractie de “twelve apostels”, in de branding van de grote oceaan.

Vanaf Melbourne wordt via WaggaWagga de route via de Blue Mountains gevolgd.

En dan komt Sydney in beeld.

Hier volgt de afsluiting van een fantastisch avontuur van 30 dagen dwars door Australië met een bezoek aan alle highlights van dit werelddeel.

Contact

heeft u vragen of opmerkingen, mail ons!

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search